NYA ÖPPETTIDER: FREDAGAR KL 9-15

Om oss


Tre passionerade hemmabagare tog steget och startade ett bageri - med en gemensam stark vision om att förändra synen på bröd, ett livsmedel som i all sin enkelhet kan varieras i oändlighet. Vi älskar bröd och att äta gott. Lika viktigt som att det smakar gott är att det vi äter gör gott - för djuren, naturen och kommande generationer. 

Vi bakar alla våra bröd från grunden på ekologiska råvaror och spannmål, utvalda med omsorg för både åkerns och magens flora. Det finns många gamla kultur- och lantsorter som glömts bort under industrin och förädlingens framväxt men som nu börjar få plats på åkrarna igen. Såsom enkorn, emmer, svedjeråg och dalavete. De har fantastiska smaker, är motståndskraftiga och lämpar sig för ekologisk odling, växer sig högre och har längre rötter = mer näring. Att baka med surdeg där degen jäser långsamt under lång tid ger också ett mer skonsamt bröd för magen. 

Vi kommer från helt andra branscher men brödpassionen tog över och under våren 2022 utbildade vi oss till hantverksbagare via Eldrimner (nationellt resurscentrum för mathantverk) och i juni 2022 öppnade vi vårt bageri. 

Bageriet ligger i gamla Bäck handel i Våmhus, här har vi skapat en härlig miljö och mötesplats där råvaror, mångfald och människor står i centrum. Förutom bageriet som är öppet varje fredag med bröd och fika så arrangerar vi surdegskurser och gruppaktiviteter såsom löparfrukostar och pizzakvällar. Förutom aktivitet och god mat får man med sig många matnyttiga tips och vi berättar om olika mjöl och dess superkrafter, vad det är för skillnad på bröd och bröd och hur surdeg fungerar.

Vi erbjuder:

- förbokning av bröd och bakverk inför våra öppetdagar
- direktförsäljning och servering av fika och mackor i bageributiken
- pizzakvällar för företag/grupper 10-14 personer
- löparfrukostar
- försäljning av bröd till företag/hotell/restaurang etc.
- surdegskurser
med mera

Kontakta oss gärna med dina önskemål eller förfrågningar: [email protected]

Varma hälsningar från Marie, Joanna & Cicci