Denna kurs är fullbokad
- kontakta oss om du vill stå på reservlistan. Platser finns annars vid nästa kurstillfälle i februari.
Välkommen till vårt bageri och en värld av spannmål, smaker och de goda mikroorganismerna som påverkar såväl din hälsa som planetens. Vi bakar, pratar & skapar tillsammans under två dagar.
Dag 1. Vi lär oss grunderna för för surdegsbakning och hur man kan förenkla bakandet i sin hemmamiljö, vi går igenom hur surdeg fungerar, vilka mjöler som är fördelaktiga och skillnaden på mjöl och mjöl. Vi blandar degar, viker, formar och följer jäsningen. Tillsammans bakar vi surdegspizza på nordiskt vis till lunch.
Dag 2. Vi bakar av bröden som jäst i kyl under natten och lär oss att snitta både för ögat och för att ge brödet sin fulla potential i ugnen. Vi provsmakar och analyserar våra bröd och det ges tid för frågor och återkoppling kring bakprocessen.
Lördag 18 jan kl. 9 - ca 15. Fika och lunch
Söndag 19 jan kl. 9 - ca 12. Fika/brödprovning
Ta med lämpliga kläder, skor och ett förkläde.
Anmälan är bindande.
Vi förbehåller oss rätten att ställa in vid händelse av för få anmälningar.